Svakodnevni život

New York: više od 6.000 rabina okupilo se na godišnjoj konferenciji

1 minuta ranije

Tisuće rabina i vođa zajednica iz cijelog svijeta okupilo se u New Yorku na godišnjoj međunarodnoj konferenciji – Kinus Hašluhim – kojom se slave židovski ponos i jedinstvo. Emisari organizacije Chabad Lubavitch iz 100 zemalja, a među kojima je i rabin Pinchas Zaklos, imaju priliku podijeliti ideje i iskustva inspirirana i vođena učenjima Rebea – rabina Menachema M. Schneersona, sjećamo ga se po pravdi.

Riječ je o najvećem rabinskom okupljanju koje svake godine privlači oko 6.000 i više sudionika. Ove se godine održava u vrijeme 25. obljetnice smrti Lubavičeskog Rebea. Dolazeći nakon niza antisemitskih tragedija, uključujući travanjsku pucnjavu u Chabad centru u gradu Poway u Kaliforniji tijekom koje je jedna osoba ubijena, a tri su ranjene, rabini su, među ostalim, sudjelovali na seminarima i radionicama čije su teme bile borba protiv antisemitizma, potreba za moralnim odgojem te njegovanje židovskog ponosa usprkos rastućem neprijateljstvu.

Rabini su također dijelili svoja iskustva vezana uz sigurnost te kako održati optimizam i radost u njihovim zajednicama. S druge strane, konferencija pruža priliku da se rabini druže, provedu vrijeme sami sa sobom, da razmisle kako da poboljšaju aktivnosti u zajednici te da prikupe nove ideje.

Svake godine na konferenciji se snima i velika zajednička fotografija svih sudionika

Slične objave
Svakodnevni život

Onaj čija snaga i moć ispunjavaju svijet…

Hrvatska je ovih dana svjedočila snažnim i razornim potresima koji su iz temelja potresli ne samo zemlju, već i naše živote. Kada…
RebeSvakodnevni život

Moramo preuzeti odgovornost za svoje zdravlje, a ne se samo oslanjati na liječnike

U jeku pandemije novog koronavirusa volimo se prisjetiti riječi i učenja Lubavičerskog Rebea, rabina Menachema Mendela Schneersona, sjećamo ga se po pravdi….
Svakodnevni život

Posjet rabina Pinchasa Zaklosa Osijeku i Koprivnici

Rabin židovske organizacije Menora-Chabad, Pinchas Zaklos ovoga je tjedna bio u neslužbenom posjetu židovskim općinama u Osijeku i Koprivnici. Tom je prigodom…